Bugün yazılanlara bakıyorum, kendi kendime soruyorum, düşünüyorum...
İzninizle bugün yazılan mesajları iki gruba ayıracağım:
* Çok güzel, herkesin okumakla kendisine bir şeyler katabileceği, düşünce ürünü paylaşımlar
* Forum üyesi ve üye olmayıp okuyan yüzlerce kişiyi (ve gelecekte okuma potansiyeli olacak çok daha fazlasını) ilgilendirmeyen mesajlar
İkinci söylediğim gruba girenler özellikle silinmedi veya kilitlenmedi. Halbuki 2-3 hadi bilemedik 10 kişiyi ilgilendiriyor bunların içinde yazılanlar... (O birkaç kişiden birisi de benim)
Ben bugün bu foruma girmiş bir kişi olsam, bir Cennet Bahçesinden çok, kargaşanın hakim olduğu alelade bir ortam ile karşılaştığımı düşünürdüm.
Öte yandan, az sayıda kişiyi ilgilendirse de, emek verilip yazılan mesajların kaldırılması, kimi konuların açıklığa kavuşmadan kişilerin aklında soru işaretleri kalacak şekilde silinmesi de iki ucu da kirli olan bir değneğin diğer ucu. Ancak silinmediğinde de gördüm ki, karşı tarafın açıklamalarını genelde okumadan, yahut ön yargılı olarak okuyup anlatılmak istenenden bambaşka anlamlar çıkarabiliyoruz. Bu durumda da, silinmeyen, kaldırılmayan bir konu uzadıkça uzuyor ve bir kaç kişi, kendisini paklayacak diye (kimse üzerine alınmasın, kendimi kastediyorum) yüzlerce kişinin ekranları, zamanları meşgul edilmiş oluyor... (Beğenmiyorsa okumasın dememeli, İlhan İrem forumlarına giren bir kişi, hemen her mesajı okumaya değer düşüncesiyle açacaktır)
Bir yıl sonra, bu forumun arşivine girdiğimde, yukarıda ikinci gruba dahil ettiğim mesajları mı okumak isterim, yoksa ilk gruba girenleri mi? Eğer ikinci grup içinden güzel paylaşımları cımbızla ayıklamak gerekecekse, yani güzellikler kişisel diyalogların arasında kaybolacaksa bu forum kendimizi tatmin etmekten başka bir anlam taşımayacak demektir. O zaman nerede kaldı Cennet Bahçesi tasviri?
Bu mesajı okuyan kimsenin "Burası alelade bir platform ve ben dilediğim şekilde davranabilirim" diye düşünmediğini umuyorum. Çünkü İlhan İrem adına yapılmış hiçbir şeyin "alelade" olmadığı inancındayım. Bu aşamada, bu forumu, Cennet Bahçesi yapacak olan da, kirletecek olan da bizleriz. Ne yapacaksak, ne olacaksa BİRlikte olacak. Güzelliğe gidecekse de birlikte, internetin çöplüğüne karışacaksa da birlikte... Yüzyıllara ismi yazılacak bir sanatçının, bir düşünürün ışığıyla aydınlanan bizlerin de, yıllarca güzelliğiyle yaşayacak bir platform yaratması mümkün...
Bu doğrultuda, bu konunun ilk mesajında yazılmış olan kıstaslar dahilinde mesajlarımın silinmesine gönülden razıyım.
Bu doğrultuda, şimdiye kadar, yanlış veya doğru anlaşıldığım için kırdığım, incittiğim herkesten özür dilerim.
Bu doğrultuda, bundan sonra daha dikkatli yazılar yazarak kişisel çatışmalardan kaçınacak, yıllar sonra da keyifle okunmaya değer paylaşımlar yaşamak için çalışacağım...
Not: Bu mesajımda da yanlış anlaşılıp birilerine taş attığım incittiğim düşünülürse "uçan tekme" atacağım

Hepinizi, önyargısız Seviyorum...
Işık ve Sevgiyle...