Senfonik Rock demek, senfoni orkestrasıyla çalmak demek değildir. Senfoni kelimesinin tam tanımını bilmiyorum ama senfoni; müzikle, bütünlük içinde bir konu, bir hikaye anlatmaktır. (bkz. Pencere,Köprü,...Ve Ötesi...) Bunu bağlamayla da yapabilirsiniz, gitarla da, yan flütle de, davulla da. Senfonik Rock tek kişi ile de yapılır, 135 kişi ile de yapılır. Özellikle Rock'un bir tanımı, bir sınırlaması yoktur. Aşık Veysel için bile Rock yapmıyor diyemezsiniz. Çünkü belli bir kalıbı yok.
Konserlerdeki orkestra "bence" ortalama bir orkestraydı. Basçı ve klavyeci dışındaki iki kişi kalite ortalamasını düşürdü. Özellikle Cem Aksel'in Ankara'da, Buruk'ta yaptığı büyük hata kendisine bozuk para (1 YTL) fırlatma düşüncesini aklımdan geçirmeme ve fakat İlhan İrem konseri (yalnızca bir konser değildi...) olduğundan mütevellit "-Ya Sabır!" çekmekle yetindiğim bir an yaşamama sebep oldu. İlhan İrem'in 14 sene sahneye çıkmamasıyla bunun hiç bir alakası yok. Tamamiyle Cem Aksel'in aymazlığıdır. Çalışmamasındandır, inanmamasındandır.
Neyse...
Sonuçta İlhan İrem'i büyük bir senfoni orkestrasıyla görmek çok heyecan verici bir an olacaktır. Gelecekte ümit ediyorum ki o da olacaktır. Ama benim şu sıralar ilgilendiğim İlhan İrem'in bir anda ortaya çıkıp bizi sonsuza kadar kenetlemesidir. Ben halen şokunu yaşamaktayım. Gerisi gelir zaten senfoni, menfoni...